Sorgbearbetning

Responsive image
Responsive image
Responsive image

Sorgbearbetning

Vi förväxlar ofta Sorgbearbetning med Sorgesamtal, men Sorgbearbetning handlar mindre om att prata OM det som hänt, och mer om att tillåta sina känslor.

Sorg handlar om Förlust av någon eller något, och känslorna kan vara olika från person till person.

Det vi lärt oss är oftast att i all välmening trösta den som är i sorg…

Men… Det vi behöver göra är att tillåta känslorna och istället och ”Beklaga Förlusten”, eftersom den är orsaken till de känslor som behöver bli lyssnade till och bekräftade.

Vi har lärt oss att ”tiden läker alla sår”. Men det handlar om vad vi Gör under den tiden för att läka… Oavsett om vi blivit lämnade eller har lämnat en relation, så har vi förlorat det vi trodde på… Och kanske även modet att våga gå in i en ny relation, av rädsla att det ska blir lika igen!

Att bli medvetna om hur vi lärt oss att hantera känslor, ger oss möjlighet att lära om! Jag hade fått lära mig att gå undan när jag var ledsen, och att vara stark för andras skull. Att säga emot var ett stort No No!! Då fick jag gå upp på rummet tills jag var ”snäll”. Som många andra lärde jag mig på så sätt att anpassade mig, och  att trycka ner känslorna tills de långt senare gjorde sig påminda. Jag kämpade emot så hårt att panikångest och social fobi blev min vardag under en tid…

Jag gjorde så som generationer bakåt gjort före mig. Tack vare den hjälp jag sedan fick har jag kunnat hjälpa andra att vända en negativ och dömande syn på sig själv, och på så sätt förebygga psykisk ohälsa… på grund av nedtrycka känslor. Känslor som är en viktig och naturlig del vid förlust av någon eller något.

Är du intresserad av att veta mer om mitt Grupprogram – Vägen till ditt sanna Jag, så fyll i formuläret här nedan så kontaktar jag dig! 

Du kan även klicka på fliken INTRO TILL GRUPPROGRAMMET på Startsidan. Där kan du utan kostnad ta del av hela Introduktionen!